GIDA VE İÇECEK

Gıda sektöründe hava filtrasyonu, gıda üretim tesislerinde ve işleme alanlarında hijyen standartlarını korumak ve gıda güvenliğini sağlamak için kritik bir öneme sahiptir. Gıda üretimi, tüketicilerin sağlığını korumak adına belirli standartlara bağlı kalarak gerçekleştirilmelidir. Yiyecek ve içecek üretim prosesleri sırasında ortaya çıkan kirleticiler ürün kayıplarına, yüksek maliyetlere neden olmakta ve aynı zamanda insan sağlığı açısından da büyük risk oluşturmaktadır. Bu nedenle oluşabilecek riskleri önlemek için hava kalitesi en hassas ölçümlerle takip edilmeli ve herhangi bir kontaminasyona sebep olabilecek faktörlerden kaçınılmalıdır. Hava filtreleri; gıda üretim tesislerinde, ambalajlama alanlarında, depolama alanlarında, temizleme odalarında, lojistik, satış  kullanılır.

Gıda ve İçecek Endüstrisinde Hava Filtrasyonunun Önemi:

 

Ürün Kalitesi: Hava filtrasyonu, gıda ürünlerine bulaşabilecek bakteri, virüs ve diğer mikroorganizmaları yakalayarak ürünlerin hijyenik koşullarda üretilmesini sağlar. Temiz hava, ürünlerin kontaminasyon riskini azaltır ve tüketiciye güvenilir ve sağlıklı ürünler sunulmasını sağlar. Ayrıca ürünlerin raf ömrünü uzatarak ürün kalitesini korur.
Tüketici Sağlığı: Hava filtrasyonu, üretim tesislerindeki havanın temizlenmesi ve mikroorganizmaların uzaklaştırılması sayesinde tüketici sağlığını korur. Kontamine olmuş ürünlerin tüketilmesi sonucu ortaya çıkabilecek sağlık sorunları önlenmiş olur.
Çalışan Sağlığı: Temiz hava sağlayan hava filtrasyon sistemleri, üretim tesislerinde çalışanların sağlığını korur. Havada bulunan zararlı partiküllerin filtrelenmesi, çalışanların solunum yolu hastalıklarına yakalanma riskini azaltır.
Hijyen: Hava filtrasyonu, üretim tesislerinde hijyenik koşulların sağlanmasına yardımcı olur. Havada bulunan kirleticilerin ve mikroorganizmaların uzaklaştırılması, ürün kontaminasyonunu önler ve üretim tesislerinin temiz kalmasını sağlar.
Üretim Verimliliği: Temiz hava sağlayan hava filtrasyon sistemleri, üretim ekipmanlarının ve tesislerin daha uzun süre verimli bir şekilde çalışmasını sağlar. Kirli hava, ekipmanlara zarar verebilir ve üretim sürecini olumsuz etkileyebilir.

 

Gıda işleme veya su dolum gibi tesislerde havada bulunan 0,5 mikron boyutundaki partikül yoğunluğu ortalama olarak 500.000 ile 1.000.000 partikül/ft³ civarındadır. Bakteriler ise bu partiküllere yapışarak taşınma ve yayılma eğilimindedirler. Sektör genelinde bu riski en aza indirmek için FED209E, gıda ürünlerinin hava ile temas ettiği her noktada hava kalitesinin “Class 1000” veya “Class 10.000” olmasını önermektedir. NAF Filtre çözümleri ile ortalama bakteri konsantrasyonu oranı 99% ve üzeri oranlarda azaltılabilir.
NAF Filtre, hava filtrasyonu alanındaki tecrübesi ile kontaminasyonun kaynağını bulurken, sorunun ortadan kaldırılabilmesine yönelik çözüm sunmaktadır. Ayrıca, ilgili temizlik sınıfı gereksinimlerini karşılamak üzere filtrasyon sürecini iyileştirmek için de önerilerini sunar. 

NAF Fİltre olarak Gıda sektörüde üretim, depolama, lojistik, satış ve perakende zincirinin her adımında filtrasyon ve projelendirme çözümleri sunuyoruz.

GIDA VE İÇECEK ENDÜSTRİSİ UYGULAMALARI

ÜRETİM TESİSLERİ

DEPOLAMA

LOJİSTİK

SATIŞ VE PERAKENDE